Watch Dogs ile Person of Interest Benziyor mu?

0

Watch Dogs ile Person of Interest Benziyor mu?

wd-personofınterest

 

Oyun hakkındaki bilgileri paylaşmıştık.Şimdi o bilgilerle Person of Interest dizisini karşılaştıracağız.

Bu tür karşılaştırmalara internette sıkça rastlar oldum.Person of Interest’i fırsat buldukça severek izleyen birisi olarak dikkatimi çekti ki zaten o yazıları okuduğumda Watch Dogs hayranı oldum diyebilirim.

Dizide Harold Finch adında zeki bir adam var.Bu adam tüm kameraları kullanan bir makine ile suçlara karşı koyuyor. Makine suç olacağı zaman ankesörlü bir telefonla kod gönderiyor Finch kodu çözüyor ve iş John Reese’e kalıyor.

 

[Resim: avatar_1.png?dateline=1371111080] [Resim: ETLQiN1.jpg]
John Reese ile Aiden Pearce’ın tipleri bile birbirine çok benzer.


Oyunun kapağına baktığınızda (önceki konuda paylaşmıştım) telefonun bir kişiyi beyaz bir kutucukla belirttiğini görebilirsiniz. Dizideki makinede de bu sistem var. Makineden haberi olmayanlar beyaz kutucukla, haberi olup da iyi niyetli olanlar (Finch, Reese, Carter, Fusco, ..) sarı kutucukla, tehlikeli ve suçlular kırmızı kutucukla makine tarafından ifade ediliyor.

Ayrıca Aiden Pearce’ın telefonu ile bilgilere ulaşması dizide de var. John Reese’in telefonu da bu özelliklere sahip.

Böyle benzerliklere rağmen yapımcı Ubisoft oyunun diziyle alakası olmadığını, oyunun projesinin 4 yıldır sürdüğünü belirtse de bu kadar da benzerlik olmaz deniyor açıkçası.Bu konuyu irdeleyenler en azından sonradan eklenmiş olabileceği kanısındalar.

Size şunu önerebilirim; oyunu bekliyorsanız diziyi de izleyin 2 sezonu geride bıraktılar 3. sezonla devam edecekler diziyi tavsiye ederim. Süper

forum bağlantısı: https://www.simulasyonturk.com/forum/Konu-watchdogs-person-of-interest-dizisiyle-oyunun-benzerlikleri.html

İlkOyun – Can ERCAN
SimülasyonTÜRK Forum
https://www.simulasyonturk.com/forum/

CEVAPLA

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz