in , , , ,

SCS Software, Prism3D’nin fizik motorunu değiştiriyor (ETS 2 ve ATS)

SCS Software, Prism3D’nin fizik motorunu değiştiriyor (ETS 2 ve ATS)

SCS Software, 1.52 güncellemesi ile birlikte fizik motorunu değiştiriyor. Prism3D oyun motoru ile Euro Truck Simulator 2 ve American Truck Simulator, fizik sistemi olarak Bullet Physics altyapısını kullanıyor. Şimdi ise yeni güncelleme ile gelen Driving Academy oyun modunda Nvidia PhysX kullanıldığı açıklandı. Ana oyunda ise hala Bullet Physics kullanılsa da yazılana göre Steam’de çalıştırma seçeneklerine -physx yazdığınız ETS 2 ve ATS’yi normal olarak da bu fizik motorunda açabiliyorsunuz. Ancak bu deneysel bir özellik ve hala geliştirilmekte olduğu için farklarını görmek çok zor.

Özetle SCS ekibi artık kendi motorunda Bullet Physics yerine Nvidia PhysX kullanacak. Bu geçiş süreci zaman alacak ve sürüş fiziklerinden çeşitli objelerle sürtünme fiziklerine kadar neler değişecek hep birlikte göreceğiz. Aslında bu birden acayip sürüş fizikleri kazanacağımız anlamına gelmiyor. CPU tarafından işlenen fizik sistemi yüzlerce oyunun kullandığı PhysX altyapısına geçmiş oluyor. İlk etapta fizik hesaplamasında performans avantajı ve belki de yük çekerken, frenlemede veya retarder kullanımında farklılıklar görebiliriz. Detaylı bir açıklama yapılmadığı için nasıl bir etki edeceğini bilemiyoruz. Özel oyun motorlarında Havok, PhysX gibi fizik motoru seçenekleri tercih edilebiliyor. Yine bu fizik altyapısı neler yaptığınız veya sunduğunuz size kalıyor.

SCS Software geliştiricisi SiSL, SCS’in forumunda şu mesajda ilk olarak Akademi özelliğinin kullandığını belirtiyor. Morrelo ise PhysX’in 1.51 güncellemesinden beri var olduğunu eklemiş.

 

Daha iyi esnek süspansiyon, kabin hareketleri vb. sürüşe etki eden tüm noktalarda daha iyi fizikler görmek isteyen topluluk bakalım istediğini alabilecek mi?

ETS 2 & ATS – 1.52 güncellemesi ile Driving Academy yayınlandı

 

SimülasyonTÜRK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ETS 2 & ATS – 1.52 güncellemesi ile Driving Academy yayınlandı

ARMA 4, 2027 yılında çıkacak!