in , ,

Fernbus Simulator: Türkçe Geliştirici Günlüğü #2 – (Video)

Fernbus Simulator: Türkçe Geliştirici Günlüğü #2 – (Video)

Uzun yol otobüs simülasyonu Fernbus Simulator için yeni bilgi ve görüntüler….

 

TML Studios tarafından Unreal Engine 4 oyun motorunda geliştirilen otobüs simülasyonu için yeni geliştirici günlüğü videosu yayımlandı.

Bu kez Fernbus Simulator‘da direksiyon seti desteği, oyun haritası gibi konulara değiniliyor. Ayrıca online topluluk için birkaç şey söyleniyor. Online topluluk dediğimiz şey ise yıllar önce açılan tml-edition.com adresidir.


 

Türkçe olarak aktarıyoruz.

Haritanın bir kısmı ve simülatörün genel işlevselliği gösteriliyor.

Direksiyon seti desteği – kontroller

Oyunun geliştiricileri arasında yer alan Mathias ile konuşmaya başlıyorlar. Mathias, otobüs için direksiyon desteğinin bir kısmını gösteriyor. Mantığı önceki oyunları gibi çalışıyor. Kontrol listesinin ayrı ayrı olarak ayarlanabilir. Test ekranında sol tarafta kontrol ayarlarını görünüyor. İleri, fren, dönüş, kamera, ön ve arka kapı açma gibi. Daha sonra onları ayrıntılı olarak ayarlıyor. (Ekran görülen alan çalışma içindir. Durak sistemi vs. vs. burada geliştiriliyor test ediliyor)

Bu testlerde Logitech G27 direksiyon seti kullanılıyor.

Birçok direksiyon ile farklı şekilde kontrol edilebilir. Maksimum uyumluluk sağlamak için daha fazla ayara ihtiyaçlar var.

Direksiyon dönüş hassasiyeti de ayarlanabilir. (Tekrar belirtelim arayüz ve benzer ekranlar tamamen geliştirme aşamasına ait)

Bu nedenle Fernbus Simulator için her direksiyon setini alabilirsiniz çalışması mümkün olmalıdır.

Herkesin direksiyon yok bu nedenle klavye ile direksiyonu kontrol etmenin zorluğu soruluyor. Bu problemi nasıl çözdüler?

Bu sorunu çözmek için bir özellik planlanıyor. Eğer sola dönmek için I basarsanız tekerlekler ona doğrudan gider.

Direksiyon hızını düzgün(akıcı) sağlayabilmek için bir özellik uygulayacaklar.

Oyunda bir kontrolcüyle oynanabilir mi diye soruluyor. Bunun için harika bir özellik kontrolcü desteğinde aktif ediliyor. “Hotkey Wheel” kısayol tekerlerk çağrıcı. Direksiyon ve kontrolcüde dört ana buton için dört menüyü gösteren özelliğin erken sürümü. Bu menüler ile otobüsün tüm fonksiyonları yönetilebilir.

“Harika şeyler, özellikle de bu özelliği direksiyon üzerinde kullanabilmek” bakalım neler olacak 😀

Yakında daha fazlasını gösterecekler.

4.06’da haritaya göz atmaya başlamak için Gil’in yanına gidiyorlar.

Gil’in yanında ve Fernbus Simulator’ın en önemli parçası haritayı konuşacaklar.

Hangi şehirler, yollar ve benzerleri neler dahil?

Unreal Editor’da haritanın çok erken versiyonu gösteriliyor.Bu çok erken sürümdür. Buna pre-alpha diyor. Bu evler, trafik ve benzer şeyler var demektir.

Almanya’nın haritası gösteriliyor. Tasarlanan yollar, kavşaklar ve şehir merkezi.

Ekranda ilk gördüğünüz yer Almanya’nın Erfurt şehridir. Birkaç ilginç nokta dahil edilmiş. Tüm objeler aşağıya yerleştiriliyor. Erfurt çevresinde farklı otobanlar vardır. Bunlar %100 orijinale dayalı değildir. Başlıca niteliği otobüste otobüsün gerçekçi simülasyonunu sağlamaktır. Bunun anlamı Almanya şehirleri orijinale göre %60-70 daha küçük şehirlerle yeniden inşa ediliyor. Bu onların orijinal boyutunu yeniden mümkün kılmaz zaten.

5.53 Leipzig şehrini geçiyor. 38 şehire sahip olacaklar. Bunlardan 8 veya 9’u ilginç noktalar olacak.

Berlin’i daha büyük yapıyorlar. Televizyon Kulesi ve Brandenburger Köprüsü dahil. Ek olarak şehirlerin genel görünümünde doğu ve batı Almanya arasında değişecektir. Yükseklik verileri de önemli. Kuzey Almanya’da her şey oldukça düz iken güney Almanya’da ise daha küçük dağlar bulunuyor.

Eğer şimdi haritanın şu an neden geç kalındığını merak ediyorsanız çünkü bu bir kere de yüklenen tam haritadır. Bu her türlü geometri ve son derece yüksek bir görünüm anlamına geliyor. Bu oyunun finalinde elbette farklı olacaktır.

Harita ölçüsü nedir?

“Kimsenin 8 saat PC başında Berlin’den Münih’e gitmek için oturmak isteceğini sanmıyorum”

1:10 ölçek vardır. Bu gerçekte bir gezinin 10 kat daha hızlı olacağı anlamına geliyor.

Gil 😀

Sonra diyor ki Berlin’den Münih’e gezi kaç sürer? Hesap makinesine ihtiyaç duyuyor ve az önce kontrolleri gösteren Mathias’a sesleniyor… 😀

Sessizlik Dakikaları…

Hesaplama devam ediyor. 😀

Herkes kendi telefonunda hesaplamaya çalışıyor sonra 48 dakika sürdüğü ortaya çıkıyor.

Gil ise hızlı bir hesap makinesiyle sonucu bulacağını düşünüyor.

Yani Berlin’den Münih’e gitmek için 48 dakikaya ihtiyacımız var.

Gerçekte otobüsün çalışma süresi 9 saat bunu simüle etmek istiyorlar. Oyun ölçeğiyle tam puat almak için bir saatte hedefe ulaşabileceksiniz. Aksi halde oyun sona erer ve yolculuk iptal edilir. Muhtemelen yolculuğu bitireceğiz fakat zamanında yapmazsanız bunun sonuçları piyasada olacaktır.

9.20’de toplulukla ilgili gelişmeler

TML Studios’un online topluluk sitesi için profesyonel bir forum yazılımının kullanılması planlanıyor. Forumlar, indirmeler ve destek gibi özelliklerin bulunduğu bir platform istiyorlar. netCom kapatılacak.

Yeni forum çok yakında açılacak. Ayrıca önceki blog ve forumların tüm kullanıcıları, yazıları ve yorumları netCom’dan yeni forum sistemine taşınacak.

 

Bir sonraki Geliştirici Günlüğü bir ay içinde yayınlanacak.

SimülasyonTÜRK’ün yorumu: Boşuna uğraşmıyoruz değil mi? Sağlam bir otobüs simülatörü için çalışıyorlar. İstek listenize ekleyin. Sıkı takipte olun! 2016 yılında çıkacak ve deli gibi oynayacağız!

 

Bir önceki geliştirici günlüğü videosu için tıklayın

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz. Takipte kalın 🙂

SimülasyonTÜRKFernbus Simulator

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

TransOcean 2: Rivals Ne Durumda?

Euro Truck Simulator 2: Takograf Simülasyonu (ETS2MP)